VÅRA VALPKULLAR

Rina och Master

Vår första kull föddes 2007-03-29, A-kullen. Det blev 8 små sobla valpar, en valp dog tyvärr. Mamman till dessa små är MacRavens Kinski, "Rina". Rina är vår första stamtik, vi är mycket nöjda med henne.
Pappan heter Nyitrameti Question- Master. En mycket trevlig och vacker pojke.
Dessa valpar utvecklade ett härligt temperament, de är lugna och stabila hundar. De hundar i A-kullen som Mh-testades visade bra resultat. Denna kull har inte heller några höftfel, dessvärre hade 3 st colobom. Colobom påverkar inte hunden negativt, de är fortfarande underbara sällskapsdjur, men hundar med colobom får inte användas i avel. Vi är väldigt nöjda men vår första kull.
Detta var även Rinas första kull och hon var verkligen en underbar mamma och tog sin roll på största allvar. 

Liza och Teddy

Vår andra valpkull föddes 2007-10-04, B-kullen, var mellan Callahorns Key to My Heart, vår egna Liza och Callahorns Heart of Zuger, Teddy. Teddy är en mycket trevlig och vacker hane. Det var min man, Esko, som ville använda Teddy som avelshane, det visade sig vara ett mycket bra val.

I denna kull blev det 5 st valpar och kvar i kenneln finns Birk som nu är vår egna avelshane och stolthet. Tyvärr fick enbart en tik som dessvärre hade stora rörelseproblem, hon kunde inte röra sig normalt. Under 6 veckor gjorde vi allt för att förbättra hennes hälsa, men med stor sorg insåg vi att det inte blev bättre och tog beslutet att hon skulle få somna in.

Liza tog sitt ansvar som mamma, men lämnade valplådan tidigare än vad Rina gjorde - hon tyckte nog att valparna var stora nog att bli självständiga!
Dessa valpar blev mycket bra mentalt, både det vi själva ser och de hundar som gjort Mh-test visar också på bra resultat. Det finns inte heller något att klaga på vad gäller ögon och höfter, vi är med andra ord mycket nöjda!
 

Rina och Diezel.

 Vår tredje kull, C- kullen, föddes 2009-03-09. Denna kull är mellan MacRavens Kinski, Rina, och Tvingsfields Black Jack, Diezel.

Det blev 8 st välmående valpar som alla var pigga och med mycket fart i sig. Denna kull har även i vuxen ålder visat sig ha mycket energi och fart, vilket kräver en fast hand och att ägaren visar tydligt vem som är ledaren. Det är härliga hundar att arbeta och träna med! 

Såväl ögon som höfter visade sig var mycket bra i denna kull, dock fanns det en valp med colobom. Ur denna kull har inte så många gjort ett Mh-test, men av de som har gjort det är resultaten goda.

Vi har ur denna kull CollyShets Carisma, Bibbi, på foder och CollyShets Cherrie tillhör fortfarande kenneln. De är två underbara tikar med mycket positiv energi.

Rina och Birk

  D-Kullen föddes 2010-07-31 och var mellan MacRavens Kinski, Rina, och CollyShet's Bismarck, Birk. Detta är Rinas sista kull, det är jättesynd, vi har varit mycket nöjda med henne. Nu är det däremot Rinas tur att få bli gammal och vila ut efter 3 st kullar. Vi är väldigt nöjda att äntligen få använda vår egna Birk!

I denna kull blev det tre valpar, två hanar och en tik. Valpköparna har beskrivet valparna som härliga och underbara, det bästa betyg vi kan få! 

Alva och Flash

E-kullen föddes  2011-01-22. Mamma heter CollyShets Alva och pappa heter Purelight's Dont Talk Just Kiss, Flash.

I denna kull blev 6 valpar, tyvärr överlevde inte alla, men vi är mycket tacksamma för 2 st hanar och en tik. En av valparna har flyttat till Finland och de andra två är kvar i Sverige.

Bibbi och Rulle

Vår F-kull föddes 2012-01-20 och det blev 7 st valpar, men en dog dessvärre. Mamma är CollyShets Carisma, Bibbi,  och pappan Tvingsfields All I'Ve ever Wanted, Rulle.

Denna kull var full av liv, det var busiga små varelser. I dag är alla sålda och en tik är utsatt på foder hemma hos Cicci som äger Bibbi och vi söker även en fodervärd till en hane från denna kull, Freddie heter han.( Många valpköpare har hört av sig och dom är så nöjda och mitt colliehjärta blir så lyckligt av dessa små samtal, tack för att ni är så goa.)

Cherrie och Birk

  G-kullen, vår sjätte kull som föddes 2012-02-10. Mamma är vår egen CollyShets Cherrie och pappan är CollyShets Bismarck, Birk, även han ur vår egen kennel.
 
I denna kull blev det 7 st valpar, dessvärre blev vi tvugna att ta bort en efter 6 veckor... Även denna kull har varit väldigt aktiv och fulla av liv! Jag har fått mycket berör från mina valpköpare som nu är nöjda hundägare - det är underbart att höra att ni är nöjda med era hundar!

CollyShets Cherrie och Rosschell Bobby Dazzler At Wassail

H - Kullen föddes det 7 valpar men den sista var döfödd, så 6 st friska och starka valpar föddes.  Valparna föddes den 14/10- 2014. Denna valpning var speciell för mig för det var min födelsedag, så en bättre present kunde jag inte få. Detta var våran första blåa kull, 4 blå och 2 trf. Det var 3 flickor och 3 pojkar. 1 blå  flicka är ute på foder. En underbar kull och som alltid är det lika roligt att följa dom.

CollyShets Carisma och BLM L C.I.B DK UCH NO UCH SE UCH TJH(FM) KBHV-10 Sunwind's Be Famous

I denna kull som är I- Kullen föddes det 6 st valpar. Bibbi och Ice <3

Våran första Shetlands sheepdogs kull som då blev J- kullen.

Sobelkustens Up Town Girl "Quatro" och hon parades med en tre f liten kille som heter RLD N White Coastal Black "Stormy". Där föddes det 4 valpar.

Min farmor och farfar

Min farmor och farfar gifte sig 1925 och bodde i ...